Uitslaande brand vernielt woning in Veldegem, gezin van 6 kan ontkomen

© (Foto JVM)
Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

Woensdagavond even na 21 uur is brand uitgebroken in een woning in de Kloosterstraat in Veldegem-Zedelgem.

Het was even na negen toen het gezin van zes, vader moeder en vier kinderen een knal hoorden aan de voorkant van de woning. Er brak onmiddellijk brand uit. Iedereen kon de woning tijdig en ongedeerd verlaten.

De buren die ook de brand opgemerkt hadden kwamen meteen ter hulp. De hond des huizes kon samen met het gezin het brandende huis verlaten. Anders was het gesteld met de katten, de brandweer vond vijf poezen in het huis die de brand niet overleefden.

© (Foto JVM)

De andere dieren, onder andere een cavia, kippen en konijnen, die buiten aan de achterkant van de woning opgehokt waren overleefden de zware brand. De brandweer kon het linkerdeel van de woning gedeeltelijk vrijwaren maar toch is de schade enorm. Het huis is zo goed als uitgebrand en is dan ook onbewoonbaar.

Het parket kwam ter plaatse en stelde een brand deskundige aan, die zal de oorzaak van de brand onderzoeken. Het gezin kon vannacht bij familie terecht. Burgemeester Annick Vermeulen (CD&V-Nieuw) kwam ter plaatse om het gezin op te vangen.

De gemeente zal een opvangwoning ter beschikking stellen voor het getroffen gezin. Door de brand en de bluswerkzaamheden was de Kloosterstraat in beide richtingen voor alle verkeer afgesloten.

Bij daglicht is de schade aan het huis in de Kloosterstraat in Veldegem waar gisteravond rond 21 uur brand uitbrak pas goed te zien. De inkom en de rechterkant van het huis zijn volledig uitgebrand. De brandweer maakte met houten panelen en zeilen het huis wind en waterdicht want ook het dak liep schade op. De oorzaak van de brand is voorlopig nog niet gekend, het onderzoek van de branddeskundige loopt nog.

Lees ook: Burgemeester Annick Vermeulen reageert na de brand: “Ik vrees dat de woning reddeloos verloren is”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.