Uitslaande brand vernielt leegstaande loods in Wingene, brandweer waarschuwt buren voor asbestgevaar

© (Foto NS)
Redactie KW

Omstreeks 11.30 uur kreeg de brandweer een oproep omtrent een uitslaande brand in een loods langs de Hoogweg. Er raakte niemand gewond. De brandweer vraagt om ramen en deuren gesloten te houden, want er is asbest aanwezig.

De brand werd opgemerkt door een alerte buurtbewoner die een ontploffingsgeluid hoorde. Hij belde vlug de brandweerdienst op en ging een kijkje nemen naar de leegstaande loods waar de brand ontstond. De loods is gevestigd halverwege de Hoogweg in Wingene. In een mum van tijd stond de volledige loods in lichterlaaie. Er verspreidde zich ook onmiddellijk een gitzwarte rook die tot heel ver te zien was.

Even was er paniek bij de buurtbewoners. De eigenaar was al meerdere dagen aan het werk in de loods maar toen de brand uitbrak was de eigenaar niet aan het werk. Voordien deed de loods dienst als koeienstal. De loods werd onlangs leegmaakt en gelukkig waren er geen dieren meer aanwezig toen de brand uitbrak. Hoe de brand ontstond is voorlopig nog onduidelijk maar verder onderzoek door een branddeskundige zal dit nog uitwijzen.

De brandweercommandant deed wel een dringende oproep naar de buurtbewoners toe om alle ramen en deuren gesloten te houden. In het dak waren namelijk asbestplaten aanwezig en dat kan voor giftige stoffen zorgen. De politiedienst kwam ter plaatse en sloot de straat af, om de brandweerploeg hun werk te laten doen. (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.