Uitslaande brand maakt rijwoning tijdelijk onbewoonbaar

De juiste oorzaak van de brand is nog niet bekend. © José Tyteca
Redactie KW

Woensdag, kort voor middernacht, is er een brand uitgebroken in een woning in de Van Maldeghemstraat in Oostduinkerke. Volgens de eerste vaststellingen zou de felle brand ontstaan zijn in de garage van de woning.

De brandweer kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar andere delen van de woning. Iedereen kon tijdig de woning verlaten. Na 40 minuten was de brand onder controle.

Rookintoxicatie

Eén persoon werd met rookintoxicatie afgevoerd naar het ziekenhuis in Veurne. De woning zelf liep wel ernstige rook- en waterschade op en is tijdelijk onbewoonbaar. Twee personen worden opgevangen door familie.

In de garage stonden ook enkele gasflessen die door de brandweer naar buiten werden gebracht en afgekoeld. De politie deed een controle van de brand vanuit de lucht met een drone.

Straat zonder stroom

De juiste oorzaak van de brand is nog niet bekend. Door de brand zat de straat een tijdlang zonder elektriciteit. Fluvius kwam ter plaatse om dit euvel op te lossen. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten