Uitgebrande kapel Heule wordt waarschijnlijk niet heropgebouwd: “Mogelijk kapel elders in klooster”

De uitgebrande kapel in Heule.© Kurt De Schuytener
De uitgebrande kapel in Heule.© Kurt De Schuytener
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker Heule

In Heule is dinsdagochtend de kapel van het klooster van de Zusters van Liefde aan de Mellestraat afgebrand. Hoe moet het nu verder met de kapel?

Woensdag overlegde de raad van bestuur of er nog een toekomst is weggelegd voor de uitgebrande kapel. “De kans is klein dat we de kapel gaan laten stutten en heropbouwen”, zegt zuster overste Riet Devriese. “Het is nog niet duidelijk, maar dit is een grote kapel voor de kleine groep kloosterzusters. We hebben het er emotioneel moeilijk mee. Maar een alternatieve oplossing is dat we op een andere plaats in het klooster een kapel inrichten, meer op maat van deze kleine groep kloosterzusters.”

Massaal veel steun

De 21 zusters wonen alvast voor een tijd in verschillende huizen van de congregatie in de regio. “Terugkeren naar het klooster in Heule blijft de bedoeling, maar dat is nog niet voor meteen. We bekijken wat de mogelijkheden zijn”, vertelt zuster overste Riet. Er is enorm veel steun vanuit de dorpsgemeenschap. “De telefoon stond niet stil. Zoveel reacties had ik nooit verwacht. Mensen willen geld, materiële zaken, onderdak geven. Maar eerlijk gezegd: we zijn wel veel kwijt, maar we zijn niet arm.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.