Zaakvoerder De Clesse opgepakt op verdenking van brandstichting

Redactie KW

Opnieuw heeft het gebrand in Bistro De Clesse op het Marktplein in Oudenburg. Vorige week sloegen de vlammen door het dak, nu waren het houten pallets die vuur vatten in de keuken. De piste van brandstichting wordt onderzocht. De zaakvoerder is opgepakt en verhoord.

Op tweede kerstdag vernielde een zware brand zowat de volledige bovenverdieping van het gebouw op het Marktplein. De uitbater, Patrick Konings, was op dat moment aanwezig, maar kon nog naar buiten lopen. Het vuur vernielde het hele dak en ook de benedenverdieping liep heel wat waterschade op.

“Alle pistes liggen open”

Op nieuwjaarsdag werd de brandweer van Gistel omstreeks 19 uur opnieuw opgeroepen naar het Marktplein. Opnieuw bleek het om een brand in bistro De Clesse te gaan. “ Al bij al bleef de brand deze keer beperkt ”, vertelt majoor Vanhixe van brandweerzone 1, post Gistel. “De brand ontstond in de keuken, een bijgebouw links van het restaurant. Het waren houten pallets die vuur vatten.”

De brandweer kreeg de brand snel onder controle en uiteindelijk bleef de schade beperkt. De burgemeester van Oudenburg, Anthony Dumarey, kwam ter plaatse. “De brandweer heeft ontdekt dat de brand niet spontaan ontstaan is”, vertelt de burgemeester. “Alle pistes liggen nog open, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. Een tweede brand in een week tijd zet sowieso aan tot nadenken. Tot er zekerheid is, blijven alle pistes open liggen.”

Zaakvoerder verhoord

Er zal een branddeskundige aangesteld worden om de oorzaak van de brand te onderzoeken. Het parket Brugge & Veurne liet zaterdagmorgen weten dat de zaakvoerder is opgepakt en verhoord. De zaakvoerder wordt zondagavond voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Verdere info volgt.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.