Twee loodsen vernield na uitslaande brand in Haringe

Redactie KW

Op een landbouwbedrijf in Haringe, deelgemeente van Poperinge, brak in de nacht van zondag op maandag een hevige brand uit. Twee loodsen raakten volledig vernield, maar het woonhuis kon gevrijwaard worden.

Omstreeks half één werd de brandweer van Poperinge opgeroepen voor een uitslaande brand in de Nachtegaalstraat in Haringe. Bij aankomst van de eerste brandweerploegen sloegen de vlammen uit twee aanpalende loodsen van een landbouwbedrijf. In de loodsen waren geen dieren of machines aanwezig. Op de zolder lag wel nog een aanzienlijke hoeveelheid stro.

Door de afgelegen ligging werden meerdere tankwagens als versterking opgeroepen om het nodige bluswater aan te voeren. Bij het uitbreken van de brand was niemand aanwezig op de hoeve. De beide loodsen brandden volledig uit. Het woonhuis en aanpalende kleinere loodsen konden gevrijwaard worden. Omstreeks 9.45 uur werd met behulp van een kraan een deel van de uitgebrande loodsen afgebroken om zo het stro te kunnen afvoeren. Verwacht wordt dat de nablussing nog een hele tijd in beslag zal nemen.

(DBI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.