Twee huizen onbewoonbaar na zware brand in Brugge

Tijdens de bluswerken was de Langestraat in beide richtingen afgesloten. © JVM
Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

Zondagavond even voor 22 uur brak er brand uit op de bovenste verdieping van de middelste woning van drie huizen op de hoek van de Langestraat en de Bapaumestraat in Brugge. Er werd een branddeskundige aangesteld. Volgens de bevindingen van de expert was er geen sprake van kwaad opzet.

De brand woedde vooral in het dakgebinte. De brand was uitslaand en sloeg over naar de twee aanpalende woningen. De brandweer kwam massaal ter plaatse en bestreed de brand van meerdere kanten, onder andere met twee ladderwagens.

In de woning waar de brand uitbrak, zijn momenteel verbouwingswerken aan de gang en was niemand aanwezig. Ook in het pand rechts van de woning was niemand aanwezig. De bewoners links konden hun huis tijdig verlaten. Het middelste en rechtse huis liepen zware schade op en zijn onbewoonbaar. De brandweer kon het linkse huis grotendeels vrijwaren.

Hoe de brand precies ontstond, is nog onduidelijk. Er werd een branddeskundige aangesteld. Volgens de bevindingen van de expert was er geen sprake van kwaad opzet.

Bij de brand vielen ook geen gewonden. Tijdens de bluswerken was de Langestraat in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Het gebeuren kon op heel wat belangstelling van omstaanders rekenen. Het nablussen duurde nog een hele tijd duren.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.