https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Twee brandhaarden aan verlaten gemeenteschooltje Groenheuvel

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

Donderdagavond brak brand uit op 2 verschillende plaatsen op de terreinen van het verlaten gemeenteschooltje Groenheuvel, tussen de Groenweg en de Dottenijsestraat. De schade bleef beperkt en niemand raakte gewond. Bij de hulpdiensten wordt gekeken in de richting van brandstichting.

Het waren bewoners van de wijk die kort voor 19.30 uur alarm sloegen. Ze merkten een stevige rookpluim op, die achteraan de gebouwen van het leegstaande schooltje opsteeg. De brandweer stuurde meteen de nodige mensen ter plaatse en al snel werden niet 1 maar 2 brandhaarden gevonden.

“De achterkant van een leegstaande garage stond in lichterlaaie maar het vuur kregen we snel onder controle”, liet de officier ter plaatse weten. “Enkele meters verder troffen we dan weer een vuilnisbak aan die eveneens in brand stond. Door de afstand lijkt het ons sterk dat het vuur overgeslagen zou zijn. We vermoeden dan ook dat er andere elementen hier actief zijn geweest. Misschien gaat het om een uit de hand gelopen kwajongensstreek? Daar kunnen we geen uitsluitsel over geven en zal het onderwerp uitmaken van het onderzoek dat de politie zal voeren. De achterkant van de garage is volledig verdwenen en ook de vuilnisbak is rijp voor het containerpark. Uiteindelijk blijft de schade relatief beperkt.”

Het gemeenteschooltje moest in 2019 definitief de deuren sluiten nadat het Gemeenschapsonderwijs had besloten de gebouwen niet meer te renoveren. Bij buurtbewoners horen we dan ook dat de plaats een aantrekkingskracht uitoefent op vandalen die er in het duister rondhangen. Zo werd eerder deze week nog een kleine brand in de kiem gesmoord door diezelfde buurtbewoners, nadat enkele jongeren er hadden geprobeerd een kampvuur te maken. De brandweer werd toen niet opgetrommeld.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.