Twee appartementen onbewoonbaar na keukenbrand

Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De brandweer van Oostende rukte zaterdagavond met de grote middelen uit naar een appartementsgebouw in de Jacob Besagestraat voor een brand. Twee appartementen werden tijdelijk onbewoonbaar verklaard.

Omstreeks 22.30 uur werd de Oostendse brandweer opgeroepen voor brandgeur en rookontwikkeling in een appartementsgebouw in de Vuurtorenwijk. “Eens ter plaatse was er niet meteen iets te zien waardoor we op verkenning gingen in het gebouw”, vertelt kapitein Van Moorter van de Oostendse brandweer. “Ook metingen van de hitte van buitenaf waren negatief. Binnen in het gebouw werd echter zware rookontwikkeling vastgesteld.”

Uiteindelijk stelde de brandweer van binnenuit toch een verhoogde temperatuur vast in het appartement op de tweede verdieping van het drie verdiepingen tellende appartementsgebouw. “Daarop hebben onze mensen meteen de deur opengebroken waarbij we konden vaststellen dat de keuken van het appartement volledig uitgebrand was. Het vuur was ondertussen uit zichzelf gedoofd en we hoefden alleen nog na te blussen”, aldus de brandweerkapitein.

Op het ogenblik van de brand was er in het hele gebouw niemand aanwezig. “De appartementen op de tweede en derde verdieping zijn onbewoonbaar door de hevige rookontwikkeling. Het appartement op de gelijkvloerse en de eerste verdieping zijn sowieso niet bewoond. Hoe de brand ontstaan is, is voorlopig onduidelijk”, besluit Van Moorter.

De brandweer bleef nog een hele tijd ter plaatse om het gebouw te ventileren. De bewoners van beide appartementen worden opgevangen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.