Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Twaalf bewoners geevacueerd na brand in het Jezuïetengoed in Sint-Pieters Brugge.

Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

Woensdagavond even na 20.00 uur is brand uitgebroken in een appartement van een gebouw in het Jezuïetengoed in Sint-Pieters Brugge. Een twaalftal bewoners werden geëvacueerd.

De eerste oproepen naar de brandweer gingen over rook die uit de liftkoker op het gelijkvloers kwam. Maar na aankomst van de brandweer bleek al snel dat de brand zich manifesteerde in een appartement op het gelijkvloers. De bewoners bleken niet thuis, dus diende de brandweer zich de toegang tot het appartement te forceren.

Op dat moment bleek één bewoner, die de brand nog niet had opgemerkt, zich nog op de derde verdieping te bevinden. Zij en haar hondje werden door de brandweer ontzet.

Niemand gewond

De brand in het appartement was snel onder controle en de brandweer kon uitbreiding voorkomen. De oorzaak van de brand was een smeulende matras die uiteindelijk vuur vatte. De schade in het appartement is aanzienlijk, meer omdat de bewoners momenteel aan het verhuizen zijn en er reeds veel van de inboedel verhuisd is.

Na verluchting van de gemene delen van het gebouw en een grondige inspectie konden bewoners terug naar hun woning. Niemand raakte gewond. Door de bluswerkzaamheden was de Jezuïetengoed afgesloten voor alle verkeer.