Terreinwagen van landbouwer brandt volledig uit, ook dak van loods beschadigd

Van de wagen bleef niet veel meer over.© BB
Van de wagen bleef niet veel meer over.© BB
Redactie KW

In de Proostdijkstraat in Pervijze (Diksmuide) brak donderdag rond 11.30 uur brand uit op een landbouwbedrijf. In een loods vatte een geparkeerde terreinwagen plots vuur. Toen de brandweer aankwam, stond het voertuig al volledig in lichterlaaie. Het zorgde plots voor een felle rookpluim boven de loods.

Het voertuig, een oude Jeep Wrangler, wordt door de landbouwer enkel gebruikt om op de velden rondom het bedrijf te rijden. Wellicht moet een kortsluiting in het motorcompartiment voor de brand hebben gezorgd.

Snel ter plaatse

“We waren vrij snel ter plaatse, maar op dat moment sloegen de vlammen al tot tegen het dak van de loods. We hadden de brand relatief snel onder controle en konden de rest van de loods en ander materiaal vrijwaren. Wel zijn bepaalde delen van het dak, met name plastic panelen, gesmolten door de hitte”, zegt brandweerofficier Willy Clarysse van de post Leke. Er vielen geen gewonden.

De brandweer ging nog over tot grondige ventilatie van de loods en duwde het uitgebrande wrak buiten. Er werd nog een decontaminatiewagen gevorderd, om de kledij van de brandweermannen ter plaatse te wassen. De brand ging immers gepaard met een felle rookontwikkeling.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten