Stalbrand vernielt Volkswagenbusje van Nathalie: “Dat busje was een stuk van ons leven”

Nathalie Vermarcke bij haar VW-busje, waarmee ze naar binnen- en buitenlandse meetings trok.© gf
Nathalie Vermarcke bij haar VW-busje, waarmee ze naar binnen- en buitenlandse meetings trok.© gf
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Een hevige brand in Lichtervelde heeft een oude kippenstal in de as gelegd. In de stal stonden enkele oldtimers, onder meer het Volkswagenbusje van Nathalie Vermarcke. “Dat busje liet ons nooit in de steek, en nu zijn we het kwijt”, klinkt het aangeslagen.

Een blikseminslag tijdens een onweersbui veroorzaakte de stalbrand in de Oude Bruggeweg. Er zaten geen dieren meer in de oude kippenstal, maar er stonden wel enkele waardevolle voertuigen opgeslagen, zoals oldtimers en caravans. Zo stond er onder meer een Volkswagenbusje uit het jaar 1969.

De stal zien uitbranden en machteloos moeten toekijken was dan ook hartverscheurend voor eigenaars Nathalie Vermarcke en Serge Verhaeghe. “We hadden dat busje al een jaar of twintig”, vertelt Serge. Nathalie, die het vaakst met het busje reed, was te zwaar aangeslagen om ons te woord te staan.

“Door corona waren er minder bijeenkomsten, maar in normale tijden gingen we geregeld naar VW-meetings in binnen- en buitenland. Dat busje was dan ook een stuk van ons leven. We hadden eerst een Kever, maar besloten een busje te kopen toen we kinderen kregen. Mijn vrouw voerde destijds zelfs onze zoon en zijn ploegmaats naar het voetbal in dat busje.”

Een blikseminslag veroorzaakte een stalbrand in Lichtervelde.©Kurt Desplenter Foto Kurt
Een blikseminslag veroorzaakte een stalbrand in Lichtervelde.©Kurt Desplenter Foto Kurt

Dat het busje nu in vlammen opgegaan is, is een zware slag. En niet alleen financieel, want voor een Volkswagenbusje tel je vandaag de dag al snel enkele tienduizenden euro’s neer. “Voor ons was de emotionele waarde veel groter”, zucht Serge. “Al die herinneringen en nu machteloos moeten staan toekijken… Zelfs al stond dat busje enkele maanden aan de kant, na de winter startte het meteen weer. Het liet ons nooit in de steek, maar nu zijn we het kwijt.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.