Spes Nostra Heule al zeker tot en met woensdag dicht door bijkomend asbestonderzoek

© CH
© CH
Redactie KW

De brand vorige week in het klooster van de Zusters van Liefde blijft Spes Nostra parten spelen. De school Spes Nostra en Stad Kortrijk willen zekerheid of er al dan niet asbest is vrijgekomen na de kapelbrand vorige week. Daarvoor komen nu bijkomende onderzoeken.

Over wat eerder is ontkend, bestaat nu onzekerheid. Was er al dan niet asbest in de kapel aanwezig? Tijdens het onderzoek, meteen na de bluswerken, trof een gespecialiseerde firma geen asbest aan. Tevens is er in de inventaris van de kapel en klooster geen beschrijving omtrent asbest in de kapel. Indien er asbest aanwezig was in de kapel dan bestaat er kans dat het samen met roet via de wind naar de aanpalende school en naaste omgeving is overgewaaid. Om zekerheid te hebben, neemt Stad Kortrijk en Spes Nostra bijkomende maatregelen.

Spes Nostra wil zekerheid. “We hebben op advies van onze verzekering om extra onderzoek gevraagd”, zegt directeur Frederik Tack. “Samen met Stad Kortrijk en Spes Nostra beslisten we nog bijkomende testen te laten verrichten op asbest op de schoolsite en de omgeving van de kapel.” Er worden grond- en luchtmonsters genomen, ook in de klaslokalen om zo tot een gedetailleerde analyse te komen. Aan de hand van deze analyse beslist de schooldirectie wanneer de school opnieuw opengaat.”

De leerlingen en ouders zijn via Smartschool al op de hoogte. “We laten de leerlingen terugkomen alleen als er 100 procent zekerheid dat er zich geen asbest in de school bevindt. We volgen de situatie op van dag tot dag”, besluit directeur Frederik Tack. (CH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.