Snelle interventie van brandweer vermijdt erger bij brand in taverne De Ganzenpoot in Nieuwpoort

© JT
Redactie KW

Café De Ganzenpoot aan het gelijknamige sluizencomplex in Nieuwpoort bleef dinsdag de hele dag uitzonderlijk gesloten na een keukenbrand ‘s ochtends. In het café zelf is geen schade, in de keuken van het privégedeelte wel. “Maar door het snelle ingrijpen bleef die gelukkig beperkt”, zeg Brian Vaneecke, die het café sinds vier maanden uitbaat.

Het was rond 10.30 uur dinsdagochtend toen de keukenbrand op de tweede verdieping van café De Ganzenpoot in de Pieter Deswartelaan in Nieuwpoort werd opgemerkt. Uitbater Brian Vaneecke (32) was aanwezig in zijn zaak toen het gebeurde.

“Het café heb ik vier maanden geleden overgenomen maar op het moment van de brand waren we nog gesloten”, zegt Brian.

Kortsluiting

“Op de tweede verdieping is een keuken gevestigd in het privégedeelte. Daar zijn we nog bezig met renovatiewerken uit te voeren. Er ontstond plots kortsluiting in de dampkap waarna ik de brandweer belde. De schade bleef gelukkig beperkt tot vooral de dampkap zelf. Maar door die omstandigheden gaan we vandaag niet meer openen.”

Door de oproep van de keukenbrand kwamen manschappen en materiaal van brandweerposten Nieuwpoort, Koksijde, Veurne en Leke ter plaatse. Veel hoefden ze uiteindelijk niet te doen. Er werd zelfs geen brandslang naar binnen gerold. De brand kon geblust worden met een grote brandblusser. Daarna werden de ramen boven opengezet om alles te ventileren. Er zal wel wat opgeruimd moeten worden maar daarna zal het café weer open kunnen gaan. (JT/JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.