Smeulende asresten veroorzaken brand, bewoonster met rookklachten naar ziekenhuis

De brand bleef beperkt tot smeulende asresten in de garage.© JH
De brand bleef beperkt tot smeulende asresten in de garage.© JH
Redactie KW

In de Populiereweg in Bovekerke, deelgemeente van Koekelare, is dinsdagnamiddag een beperkte brand ontstaan in een woning. De vrouw des huizes werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

De vrouw belde de hulpdiensten om 13.40 uur op nadat ze rook opmerkte in haar woning en een brandlucht gewaar werd. Er was zelfs sprake dat de rook zich doorheen het huis verspreidde. Terwijl de brandweerdiensten aanreden, bleef de vrouw hen buiten opwachten. Er kwamen brandweerlieden en materiaal ter plaatse van de posten Koekelare, Kortemark en Leke, omdat de melding een woningbrand was.

“Maar bij het binnengaan van de woning via de garage werden we niet meteen iets gewaar”, zegt brandweerkapitein Dries Depreitere van post Koekelare.

“We doorzochten de hele woning, maar konden geen brandhaard vinden. Pas na het afnemen van onze adembescherming merkten we de brandlucht ook op en konden we als speurhonden de oorzaak zoeken. Die bleek in de garage te liggen. In een vuilniszak die achter de deuropening stond, bleken asresten te smeulen nadat de houtkachel was gereinigd. Dat heeft een beperkte brand veroorzaakt en even een indringende brandgeur. We zetten de vuilniszak buiten en hebben de woning en vooral de garage goed geventileerd. De vrouw bleek wat te veel rook te hebben ingeademd en daarom kwam ook een ambulance ter plaatse.”

De ambulanciers dienden de vrouw ter plaatse zuurstof toe. Omdat de vrouw wat duizelig was en de ambulanciers haar toestand verder wilden opvolgen werd ze voor verzorging meegenomen naar het ziekenhuis. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.