Schouwbrand in restaurant De Engel in Ichtegem: schade blijft beperkt & restaurant kan openblijven

In restaurant De Engel in Ichtegem is er brand uitgebroken © Facebook
Camille Jonckheere

Deze namiddag was er een schouwbrand bij het restaurant De Engel in Ichtegem. De aanwezige gasten moesten door de rookontwikkeling geëvacueerd worden. Gelukkig bleef de schade beperkt tot de schoorsteen en kan het restaurant gewoon openblijven. Begin oktober werd Diksmuideling Pieterjan Rosseel nog de nieuwe eigenaar van het restaurant.

Rond de middag was er in een schoorsteen van het restaurant De Engel in Ichtegem een kleine brand uitgebroken. Door een lichte rookontwikkeling moesten de gasten het restaurant verlaten. Gelukkig veroorzaakte het brandje geen zware schade aan het restaurant zelf en bleef dat beperkt tot de schoorsteen. “De Engel kan mits wat opruimwerk gewoon openblijven, al moet de schoorsteen nog eens grondig nagekeken worden”, klinkt het bij Hulpverleningszone 1.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Verwacht meer schoorsteenbranden

Volgens Hulpverleningszone 1 valt het aantal schouwbranden, die tot nu toe gemeld worden voorlopig nog mee. “Maar we verwachten er wel een pak meer deze winter. Door de hoge stookkosten gaan mensen terug meer met hun kachel verwarmen. En daarnaast is de kans groot dat ze niet altijd het correcte hout, maar ook niet-gepaste materialen zullen gebruiken om zich te verwarmen”, klinkt het.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.