Schoorsteenbrand in Kortrijk blijkt sputterende mazoutkachel te zijn

Het werd een tumultueuze namiddag voor de inwoners van de Kortrijkse Edgar Tinellaan. De brandweer werd er opgeroepen voor een schoorsteenbrand. Uiteindelijk bleek het om een sputterende mazoutkachel te gaan.

© CLL
© CLL

Het waren de buren van de getroffen woning die de hulpdiensten omstreeks 13.30 uur verwittigden. “ We zagen plots een dikke, zwarte rook uit de schoorsteen komen. We hoorden ook een sputterend geluid en er kwamen kleine stukjes mee naar buiten. We dachten meteen aan een brand .” De buurvrouw in kwestie aarzelde geen seconde en belde de noodcentrale. “De bewoonster van het pand was gaan werken en ik hoorde haar hond angstig blaffen. Normaal blaft hij nooit, dus ik dacht meteen dat er iets niet pluis was. Ik ben blij te horen dat het uiteindelijk niet zo heel erg blijkt te zijn.”

Weinig gevaar

De brandweer moest uiteindelijk niet overgaan tot blussen. “Er moet ergens een hapering zijn geweest aan de mazoutkachel waardoor hij is beginnen sputteren”, liet de officier weten. “Het ziet er van buiten uit erg gevaarlijk uit, maar uiteindelijk was er weinig aan de hand. Een goede onderhoudsbeurt van de kachel zou het probleem moeten verhelpen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.