Schoorsteenbrand door vogelnest

Redactie KW

Zaterdagavond werden de bewoners van de Kooigemse Landweg opgeschrikt door een brandweerinterventie van formaat. Het bleek om een schoorsteenbrand te gaan. Er vielen geen slachtoffers.

De bewoners van de woning verwittigden zelf de hulpdiensten, rond 21u20. Nadat ze hun open haard hadden ontstoken, vulde de leefruimte zich meteen met een pittige rook. De brandweer nam het zekere voor het onzekere en stuurde meteen 4 wagens ter plaatse.

Nest

Na een grondige controle van de woning bleek het te gaan om een schoorsteenbrand, die snel onder controle was. “Blijkbaar hadden enkele vogels een nest gebouwd in de schoorsteen” liet de brandweerofficier ter plaatse weten. “Door het aansteken van de haard vatte ook het nest vuur, met alle gevolgen vandien. Er was wel degelijk sprake van vlammen, maar die heeft de bewoner zelf nagenoeg meteen kunnen doven. Wij hebben de prop uit de schoorsteen verwijderd en moesten de woning nadien nog grondig verluchten.” Niemand raakte gewond en ook de schade bleef beperkt tot wat rook- en geurhinder. (CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.