https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Schade immens na zware bedrijfsbrand in Izegem: “Al mijn beste materiaal kwijt”

Kenneth Lesieur huurt al drie jaar een ruimte achteraan het gebouw. © BF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Een dag na de verwoestende brand langs de Meensesteenweg in Izegem meten de huurders van het bedrijfsverzamelgebouw de schade op. Die is immens. Heel wat werkmateriaal, maar ook diverse auto’s gingen in de vlammen op. Onder andere drie oldtimers van schrijnwerker Kenneth Lesieur geraakten volledig vernield. “Al jaren zijn we hier reeds volop aan het sleutelen aan deze uit de hand gelopen hobby.”

Een zware uitslaande brand, die gepaard ging met een immens zwarte rookpluim, vernielde woensdagmiddag een groot bedrijfsverzamelgebouw langs de Meensesteenweg in Izegem. De brandweer kwam massaal ter plaatse en met verenigde krachten kreeg men de vuurzee onder controle. De toegesnelde korpsen konden voorkomen dat het vuur oversloeg op de aanpalende woningen, maar het lange bedrijfsgebouw kon niet gered worden. De schade is immens. Het gebouw en hetgeen er stond opgesteld brandde volledig uit.

Verzot op auto’s

Branddeskundigen kwamen donderdag ter plaatse om de brand te onderzoeken. Die blijkt vooraan in de omgeving van een autohandel/bandencentrale ontstaan te zijn. “Mijn vrouw belde me woensdag omstreeks 15 uur op. We wonen hier vlakbij en ze had de grote brand opgemerkt”, aldus Izegem Kenneth Lesieur (27). Hij huurt al drie jaar een ruimte achteraan het gebouw. De schrijnwerker verliet onmiddellijk zijn werk. “In samenspraak met de brandweer kon ik nog enkele sleutels van buiten geparkeerde wagens uit het gebouw halen. Enkele minuten later stond ook het achterste gedeelte van het gebouw in lichterlaaie.”

Normaal gezien staan er een zevental van onze auto’s in het gebouw, nu waren er dat gelukkig maar drie

Naast schrijnwerker is Kenneth ook gepassioneerd door wagens. Samen met enkele vrienden sleutelt hij aan oude auto’s. “Een erg uit de hand gelopen hobby waarin we al uren tijd gestoken hebben.” Bij het uitbreken van de brand stonden er nog drie van Kenneth zijn oldtimers in het gebouw geparkeerd. Een Audi Quattro, een Mercedes bouwjaar 1968 en een Volkswagen busje, eveneens uit 1968, gingen in de vlammen op. “Er stond ook heel wat werkmateriaal in de ruimte opgeslagen. Omdat ik mijn hobby met hart en ziel doe, koos ik de voorbije jaren steeds voor het allerbeste materiaal. Dat ben ik nu allemaal kwijt.”

Veel schade

De Izegemnaar schat dat de schade in zijn gedeelte van het gebouw oploopt tot zeker boven de 100.000 euro. “Normaal gezien staan er een zevental van onze auto’s in het gebouw, nu waren er dat gelukkig maar drie. Buiten hebben we ook nog enkele wagens op tijd kunnen verplaatsen.” Naast het gedeelte van Kenneth brandden ook de andere compartimenten in het gebouw volledig uit. Onder andere enkele rallywagens gingen in het vuur op.

Weer brand

Zowel de voorzijde als de achterkant van het bedrijfsverzamelgebouw werden inmiddels afgeschermd met herashekkens. De brandweer moest donderdagochtend nog eens ter plaatse komen omdat er opnieuw een kleine brand ontstond, maar die kon snel geblust worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.