Schade huisbrand blijft beperkt door alerte reactie buren

© BF
© BF
Redactie KW

De brandweer moest donderdagavond een brand bestrijden langs de Wulleputstraat. Dankzij het brandalarm en de alerte reactie van de buren bleef het gevaar uiteindelijk beperkt.

Donderdagavond brak er iets voor 22 uur een brand uit rond de schoorsteen van een woning langs de Wulleputstraat. “We merkten een vreemde geur op in onze woning en hoorden plots ons brandalarm afgaan. Ik ging buiten een kijkje nemen en zag vlammen van onder de dakpannen van de woning van mijn buurman komen”, aldus Matthijs Cokelaere die samen met zijn gezin in het aanpalende huis woont. De brand ontstond waarschijnlijk nabij de isolatie in de omgeving van de schoorsteen.

Schade valt mee

De brandweer werd ingeschakeld en snelde kort daarna ter plaatse. Rond de schoorsteen werden verscheidene dakpannen weggenomen om zo gemakkelijker controle te krijgen over de situatie. Dat lukte snel. Zowel de woning waar de brand uitbrak als die van Matthijs liepen wat schade op. “Die valt gelukkig nog mee. In onze zolder is er wat rook. Dankzij het brandalarm werden we tijdig verwittigd en bleef de brand in het dak nog vrij beperkt.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.