Schade en hinder beperkt ondanks schoorsteenbrand

De nieuwe week begon meteen intensief voor de brandweer van Komen-Waasten. Hun hulp werd maandagmorgen ingeroepen voor een schoorsteenbrand in de Wegelstraat.

© (Foto CL)
© (Foto CL)

Het waren de bewoners van de woning zelf die iets voor 10 uur alarm sloegen. Nadat ze hun open haard probeerden te ontsteken, begon de woning zich meteen met een dikke rook te vullen. Ze aarzelden geen seconde en belden de noodcentrale op. De brandweer van Komen-Waasten nam geen enkel risico en stuurde meteen 2 voertuigen ter plaatse, waaronder de ladderwagen.

Dankzij het vakkundig optreden hadden de spuitgasten de situatie in geen tijd onder controle. “Van echte schade is er in de woning geen sprake” verklaarde de officier ter plaatse. “De bewoners reageerden alert en we waren snel ter plaatse. Iets zorgde voor een blokkage van de schoorsteen, wat meteen ook de grote rookontwikkeling verklaart. We hebben de doorgang vrijgemaakt en na een laatste veiligheidscontrole konden we de plaats verlaten. Er is wat geurhinder in de woning maar daar blijft het ook bij.”

Niemand raakte gewond en ook de verkeershinder bleef beperkt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.