Rokende vrachtwagen op N36 in Deerlijk

Toegesnelde brandweerlieden zorgden voor extra verkoeling rond de wielen van de vrachtwagen.© CLL
Toegesnelde brandweerlieden zorgden voor extra verkoeling rond de wielen van de vrachtwagen.© CLL
Christophe Lefebvre

Op de N36 in Deerlijk ontstond maandagnamiddag 7 juni brand in de wielkas van een vrachtwagen. De chauffeur slaagde erin het vuur zelf te blussen maar het voertuig moest alsnog worden getakeld. Niemand raakte gewond.

De man, onderweg naar Zellik met een lading vleeswaren, wilde iets voor 13 uur de E17 oprijden toen hij rook uit zijn wielkassen zag komen.

Zelf beginnen blussen

“Ik merkte het op via mijn achteruitkijkspiegel en ondertussen had ook een andere chauffeur me duidelijk gemaakt dat er iets niet pluis was” hoorden we van de chauffeur. “Ik ben meteen gestopt en met mijn brandblusser in de hand naar de achterkant van mijn voertuig gelopen.”

“Ik zag heel wat rook maar vlammen zelf heb ik niet meer gezien. Ik ben beginnen blussen maar de rook bleef maar komen dus leek het me raadzaam om de hulpdiensten te verwittigen.”

Vrachtwagen werd getakeld

De toegesnelde brandweerlieden konden niet veel meer doen dan voor extra afkoeling te zorgen. De schade bleef beperkt maar van verder rijden was geen sprake meer. De vrachtwagen moest worden weggetakeld. De verkeershinder bleef beperkt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten