Rijhuis brandt volledig uit in Assebroek, brandweerman raakt gewond tijdens blussen

De brandweer kon de woning niet redden.© JV
De brandweer kon de woning niet redden.© JV
Redactie KW

Even voor 21 uur is zondagavond in de Sint-Kruisstraat in Assebroek bij Brugge brand uitgebroken in een rijhuis. Tijdens het blussen raakte een brandweerman gewond. Het huis brandde volledig uit. Maandag kwam de brandweer langs om het pand af te schermen met houten panelen.

Het waren buren die op de deur klopten van de woning en zo de bewoner die beneden in de zetel zat verwittigden. De brand ontstond vermoedelijk op de eerste verdieping en breidde zeer snel uit door het vele brandbare materiaal dat in de woning aanwezig was.

De brandweer bestreed de brand op meerdere fronten, maar het huis is volledig uitgebrand. Ook de aanpalende huizen liepen schade op. Een brandweerman raakte gewond tijdens de bluswerken. Het parket heeft een deskundige aangesteld.

(Lees verder onder de foto)

 © JV
© JV

Maandagvoormiddag kwam de brandweer langs om de uitgebrande woning van de elementen af te schermen. Ze timmerden met houten platen de woning dicht. Na de zware uitslaande brand van gisterenavond blijft er vrijwel niets meer over.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.