Politie van Bredene redt twee ezels uit brandende schuur in Sluizenstraat

© JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In de Sluizenstraat in Bredene is vrijdagavond brand ontstaan in een schuur. De politie kon twee ezels uit de brandende schuur redden en de brandweer kon een bulldozer nog net op tijd verplaatsen. Mogelijk ligt een kortsluiting aan de basis van de brand.

Rond 18 uur liep bij de brandweer een melding binnen van een zware uitslaande brand. De uitslaande brand was vanuit de verte zichtbaar. Buurtbewoners spreken van enorme rookontwikkeling. “Een schuur die middenin een weide stond had vuur gevat”, zegt commissaris Patrick Broucke van politiezone Bredene/De Haan. “Bij aankomst sloegen de vlammen hoog boven het dak van de schuur uit.”

300 meter brandslang

De schuur dient als schuilplaats voor twee ezels. Bovendien was er veel hooi aanwezig. Mogelijks is dat de oorzaak van de enorme rookontwikkeling. Het werd de brandweer echter niet gemakkelijk gemaakt, want de schuur stond op ruim 300 meter van de openbare weg.

Er kwam dan ook ruim 300 meter brandslang aan te pas. De twee ezels die op het moment van de brand nog aanwezig waren in de schuur konden door de toegesnelde politie-inspecteurs gered worden. De brandweer kon ook nog een bulldozer, die opgeslagen stond in de schuur, verplaatsen. “De schuur is volledig uitgebrand”, zegt de politiecommissaris nog.

Kortsluiting

De brandweer kreeg het hevige vuur na een half uur onder controle. De eigenaar – die in het iets verderop gelegen Klemskerke woont – was niet ter plaatse op het moment van de brand. Hij kwam echter nog ter plaatse en zag zijn hele schuur in vlammen opgaan. De mogelijke oorzaak van de brand wordt toegewezen aan een kortsluiting. In de schuur is immers elektriciteit aanwezig. Mogelijk was het de hevige regenval die voor een kortsluiting zorgde. Er raakte niemand gewond.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.