Oproep brandweer blijkt loos alarm in Marke: alarmnummer werd per ongeluk opgebeld

Toen de brandweer ter plaatse kwam, was er van vuur geen sprake.© CL
Toen de brandweer ter plaatse kwam, was er van vuur geen sprake.© CL
Christophe Lefebvre

Dinsdagnamiddag werden de hulpdiensten richting Onze-Lieve-Vrouw-Ten-Spiegelestraat in Marke gestuurd voor een bijzondere interventie. Een uiterst gevoelige smartphone en een namiddag gras afrijden, resulteerden in een ongewilde oproep.

De alarmcentrale ontving de oproep rond 17.15 uur. “Via de app 112 kregen we melding van een brand en dan reageren we ook meteen”, klinkt het bij de officier. “Eenmaal ter plaatse was er van vuur geen sprake, maar hadden we wel een aangenaam weerzien met een ex-collega en commandant van de brandweer.”

De bewoner in kwestie schrok van de tussenkomst en kijkt beschuldigend in de richting van zijn smartphone. “Ik besloot deze namiddag om het gras af te rijden en stak dan ook mijn gsm in mijn broekzak”, lacht hij. “Vanzelfsprekend heb ik de 112-app op mijn toestel geïnstalleerd staan en blijkbaar moet dat ding automatisch beginnen bellen zijn. Ik ben 40 jaar actief geweest als brandweerman, een tijdje zelfs als commandant, maar in onze tijd bestond die techniek helemaal niet. Van schade of slachtoffers is er geen sprake of toch nog niet, want ik moet het nu natuurlijk thuis nog gaan uitleggen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.