https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nog steeds geen duidelijkheid over oorzaak van hevige brand op dak van appartementsgebouw in Blankenberge

© (Foto JVM)
Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

Even voor 17 uur woensdag 8 september 2021 is brand uitgebroken op het dak van een appartementsgebouw in de Astridlaan in Blankenberge.

Omstaanders spraken van een luide knal gevolgd door een hevige brand. De rookpluim was van ver buiten de badstad te zien.

De brandweer kwam met veel en zwaar materieel ter plaatse en had de brand na een half uur onder controle.

De volledig dakverdieping stond in brand alsook het appartement op de derde verdieping.

De onderliggende appartementen werden gevrijwaard maar ook daar is rook- en waterschade.

Een tiental bewoners werden geëvacueerd en opgevangen in het nabijgelegen buurthuis. Niemand raakt gewond.

© (Foto JVM)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Oorzaak nog steeds niet bekend

Een week na de verwoestende brand in de Astridlaan in Blankenberge, is de oorzaak nog steeds niet duidelijk. Dat zegt het Brugs parket. Eén appartement – waar de vlammen ontstonden – is daarom nog steeds niet vrijgegeven.

Een verwoestende brand, anders kan je de vlammenzee van vorige woensdagavond niet noemen. De vlammen op de vierde verdieping van het flatgebouw in de Astridlaan verspreidden zich razendsnel. Een waar inferno was het gevolg. Alle bewoners moesten geëvacueerd worden, net zoals het gebouw vlak naast het getroffen flatgebouw. Die laatste konden snel naar huis, maar de bewoners van de 17 appartementen in het getroffen gebouw moesten tot het weekend wachten om huiswaarts te keren.

Ondertussen is de zoektocht naar de oorzaak nog steeds niet afgerond. “Wat de brand veroorzaakte, is nog steeds niet duidelijk”, zegt het Brugs parket. Het merendeel van de bewoners kon ondertussen wel al terug naar hun appartement om de precieze schade op te meten. Wanneer ze daar effectief terug kunnen wonen – en of dat effectief mogelijk is – is onduidelijk. “Dat hangt onder andere af van het tijdstip waarop de nutsvoorzieningen weer aangesloten worden”, zegt burgemeester Bjorn Prasse (Open VLD). (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten