Motorfiets brandt volledig uit aan school nadat 15-jarige benzine in brand steekt

Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Langs De Zilten in Roeselare brandde donderdagavond omstreeks 21 uur een motorfiets uit. De politie startte een onderzoek op. Een 15-jarige jongeman bleek met een aansteker bezig geweest te zijn rond het voertuig. Toen de motor in brand vloog, snelde de jongeman in paniek weg.

Vlak voor BuSO Sint-Idesbald in De Zilten stond donderdagavond plots een motorfiets in lichterlaaie. De brandweer snelde ter plaatse en kreeg het vuur snel onder controle. De motorfiets, die helemaal uitbrandde, is rijp voor de schroothoop.

Spelen met vuur

De politie vond in de buurt een jongeman terug die een motorhelm bij zich had. De 15-jarige jongeman, verbonden aan de school, werd ter plaatse ondervraagd. Ook enkele andere jongeren uit de school werden gehoord. De betrokkene bleek de motorfiets geleend te hebben van een vriend. De jongeman merkte de vloeistof op in de motor op en dacht dat het om water ging. Met een aansteker wou hij dat water laten verdampen. De jongeman besefte echter niet dat het om benzine ging waardoor er al snel een brand ontstond. In paniek zette hij het op een lopen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.