https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Medewerkers Fluvius geëvacueerd tijdens brand aan koelinstallatie

De brandweer deed een zoekactie en stelde vast dat het om een onderdeel van de koelinstallatie voor de ventilatie ging.© GS
De brandweer deed een zoekactie en stelde vast dat het om een onderdeel van de koelinstallatie voor de ventilatie ging.© GS
Redactie KW

Op het President Kennedypark in Kortrijk brak er vrijdagmiddag brand uit in de gebouwen van Fluvius. Een twintigtal medewerkers werden uit voorzorg geëvacueerd.

De brand brak rond 14.45 uur uit in een technisch lokaal op de derde verdieping. Het brandalarm ging af op de grote site langs het President Kennedypark en er was ook rook te zien bij het dak. De brandweer deed een zoekactie en stelde vast dat het om een onderdeel van de koelinstallatie voor de ventilatie ging.

Omdat het lokaal moeilijk toegankelijk was, sleepte de interventie een tijdje aan. “We hebben eerst het callcenter in het gebouw vrijgegeven, zodat de medewerkers die de oproepen voor gaslekken ontvangen na een uurtje weer aan de slag konden”, zegt kapitein Sebastien Lefebvre van de hulpverleningszone Fluvia. De schade blijft beperkt tot de ventilatie die niet meer werkt. (GS)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.