Materiaalhok brandt uit in Zarren, eigenaar vermoedt kwaad opzet

Brian Lins (37) heeft vragen bij het incident.© JH
Brian Lins (37) heeft vragen bij het incident.© JH
Redactie KW

Een klein materiaalhok dat achteraan een woning ligt langs de Roeselarestraat in Zarren brandde donderdagmiddag plots uit. “Ik zie geen enkele reden hoe dit kon gebeuren en vermoed brandstichting”, zegt eigenaar Brian Lins (37).

Dakwerker Brian was op het moment dat de brand opgemerkt werd om 16.40 uur niet thuis. Een van zijn werkmakkers was bezig aan het werk in de woning van Brian die momenteel verbouwd wordt. Die merkte plots het vuur op aan de achterzijde en verwittigde Brian. Die was snel ter plaatse en samen blusten ze het vuur grotendeels met een tuinslang. Intussen waren ook de hulpdiensten ter plaatse. De brandweer kwam met veel manschappen en materiaal ter plaatse onder meer van de korpsen van Kortemark, Staden, Houthulst en een officier van post Diksmuide. Ook de politie kwam langs voor de nodige vaststellingen.

Camerabeelden

Hoe de brand kon ontstaan is niet duidelijk, maar Brian vermoedt brandstichting. “Ik zie geen enkele andere reden”, zegt hij. “Het is een materiaalhok dat eigenlijk enkel bestaat uit houten palen en afsluitingen. Er staat een afvalcontainer en wat ander materiaal in, maar er ligt niets van elektriciteit. Naast het huis loopt een wandelpad. Ik kan enkel vermoeden dat het hok in brand werd gestookt vanop het wandelpad. Ik zal het in ieder geval bestuderen want er zijn camerabeelden van in de tuin.” De politie onderzoekt de zaak. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.