Man blust zelf brand in appartement boven zijn zaak

Na wat nabluswerk was de situatie helemaal onder controle.© BF
Na wat nabluswerk was de situatie helemaal onder controle.© BF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Walter Joye van doe-het-zelfzaak Joye-Den Baes in Lichtervelde kon donderdagmiddag omstreeks 17 uur een brandje in een appartement boven zijn zaak blussen. De bewoonster van het appartement sloeg in paniek nadat een kaars op de grond belandde en verliet de woning.

Donderdagmiddag brak er plots een brandje uit in een appartement langs de Beverenstraat dat Walter Joye verhuurt aan een jong koppel. De bewoonster was op dat ogenblik aanwezig. Toen een kaars plots omviel en er een klein brandje ontstond sloeg de vrouw in paniek en liep ze weg.

“Ze sloeg beneden bij ons alarm. Ik ging onmiddellijk kijken wat er gaande was. Met wat water kon ik gelukkig het brandje onder controle krijgen”, aldus Walter Joye die zijn zaak onderaan het appartement heeft.

Nabluswerk

Ondertussen snelde ook de brandweer ter plaatse. Na wat nabluswerk was de situatie helemaal onder controle. “De schade aan het appartement is toch aanzienlijk. Onder andere de vloeren en de muren zien toch serieus zwart. Er zal toch wat oplapwerk zijn”, aldus Joye. Door de brand bleef de Beverenstraat een tijdlang afgesloten voor het verkeer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.