Machine vat vuur bij Picanol in Ieper, meer dan honderd medewerkers geëvacueerd

© TP
© TP
Redactie KW

Er brak maandagnamiddag brand uit ter hoogte van een machine in de fabriek van de Ieperse weefmachineproducent Picanol. Meer dan honderd medewerkers werden geëvacueerd, maar de brand was snel onder controle.

Brandweer Westhoek werd rond 14.30 uur opgeroepen voor een brand en mogelijke ontploffing ter hoogte van een machine in de hoofdvestiging van Picanol Group aan de Steverlyncklaan in Ieper.

“Het gaat om een brand aan een straalmachine in de afdeling, die lange stukken maakt voor de productie van weefmachines”, verduidelijkt bedrijfswoordvoerder Frederic Dryhoel.

Honderd medewerkers geëvacueerd

“De interne brandweer van het bedrijf werd meteen ingezet om de brand te bestrijden. Ook de externe brandweer werd uit voorzorg opgeroepen. Er werden iets meer dan honderd medewerkers geëvacueerd uit de cel ‘lange stukken’ en de montageafdeling. Zoals de noodprocedure binnen het bedrijf voorschrijft, begaven ze zich naar een bepaalde zone op de parking. De kleine brand was even na 15 uur al onder controle. Het personeel kan terug aan de slag van zodra de plek voldoende verlucht en vrijgegeven is. De impact op de productie moet de komende dagen blijken.”

Doordat de vrachtwagens bij het bedrijf even moesten wachten aan de ingang van het bedrijf om voorrang te geven aan de hulpdiensten, ontstond korte filevorming in de Steverlyncklaan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.