Koelbloedige zoon voorkomt dat saunabrand in Zulte kan uitbreiden

Redactie KW

Donderdagavond rond 21.15 uur moesten de brandweerkorpsen van Waregem en Deinze uitrukken naar de Kapellestraat in Zulte. Een technisch defect aan een sauna zorgde voor veel rookontwikkeling. Een persoon werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Wat een ontspannende saunabeurt had moeten worden, draaide even anders uit voor een koppel uit de Kapellestraat. Tijdens het voorverwarmen ontstond een kortsluiting waardoor de isolatie en het hout van de sauna aan het smeulen gingen.

Rookmelder

Het koppel werd gealarmeerd door de rookmelder in hun garage. Hun zoon, die ook thuis was, deed daarop alle deuren dicht van de ruimte waarin de sauna stond.

“Een zeer slimme zet”, zegt brandweerofficier Marc Naessens van brandweerpost Deinze. “Zo sloot hij de brand af van extra zuurstof en zorgde hij ervoor dat die zich niet verder kon uitbreiden. Anders had het erger kunnen zijn.”

Aanzienlijke rookschade

De zoon raakte mogelijk geïntoxiceerd door de rook en moest ter controle naar het ziekenhuis. De brandweer kon de sauna snel blussen. Binnenin de ruimte achter de garage waar de sauna stond, is de rookschade aanzienlijk maar de rest van het huis bleef grotendeels gespaard.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.