https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Inbraakalarm gaat af en verspreidt heel veel rook

© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre

De terrasjesgasten van de Barakken schrokken toen zaterdagavond de brandweer met loeiende sirenes de Rijselstraat binnen reed. Ze werden ter plaatse geroepen voor een brandend gebouw maar troffen ter plaatse enkel rook aan. Een alarminstallatie lag aan de bron van de noodoproep.

Het waren diezelfde gasten die, rond 19:15 uur een dikke rook vanonder de voordeur van een tabakszaak zagen komen. Door de gesloten rolluiken konden ze niet zien wat er zich binnen in het gebouw afspeelde, terwijl steeds maar meer rook bleef komen. De hulpdiensten werden verwittigd en de brandweer ter hulp geroepen.

Toen de eigenaar van het pand ter plaatse verscheen, bleek het al snel te gaan om een inbraakalarm dat in werking was getreden. Het toestel, dat bij activatie de winkel in een mum van tijd met een ondoordringbare rook vult, is om een nog onbekende reden in werking geschoten met de gekende gevolgen.

De eigenaar deed een snelle controle van de winkelruimte maar van inbrekers was geen spoor. De brandweer op hun beurt voerden dan weer een veiligheidscontrole uit, waarop ze de plaats verlieten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.