Hulpdiensten opgeroepen voor brand in Bissegemse Dotterbloemstraat: enkel kortsluiting onderaan kookplaat

Brandweer kwam ter plaatse om alles nog eens grondig te controleren.© CLL
Brandweer kwam ter plaatse om alles nog eens grondig te controleren.© CLL
Christophe Lefebvre

Even opschudding in de Bissegemse Dotterbloemstraat, toen de brandweer er in volle vaart neerstreek dinsdagvoormiddag. Uiteindelijk bleek het te gaan om een technisch mankement en konden ze snel opnieuw vertrekken. Niemand raakte gewond.

Het was de bewoonster van de woning die iets voor 11 uur zelf de hulpdiensten verwittigde. “Ik wilde iets opwarmen toen ik plots rook zag verschijnen van onder mijn kookplaat”, klinkt het opgelucht. “In een reflex liep ik naar buiten en belde ik de brandweer. Godzijdank bleek het enkel te gaan om een kortsluiting onderaan de kookplaat en dat veroorzaakte wat rook. Het wordt dus tijd om een en ander te gaan vernieuwen in de keuken blijkbaar.”

De brandweerofficier ter plaatse bevestigt het verhaal. “Het gaat wel degelijk om een technisch mankement. Enkele draden of wat contactpunten moeten om een onbekende reden zijn gaan verhitten. Die verhitting zorgde er op zijn beurt dan weer voor dat wat isolatiemateriaal is gaan roken. We hebben de volledige situatie goed gecontroleerd en alles is opnieuw veilig. Van een daadwerkelijke brand was geen sprake.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten