Hooiwagen aan tractor vat vuur tijdens het rijden

Ook de hooiwagen zelf liep flink wat schade op.© JH
Ook de hooiwagen zelf liep flink wat schade op.© JH
Redactie KW

De brandweer had zaterdagnacht in Elverdinge de handen vol om een grote hoop hooi te blussen die op een hooiwagen in brand was gevlogen. Een landbouwer merkte even voor middernacht op hoe zijn aanhangwagen vuur had gevat.

De landbouwer, die in de buurt woont, reed rond 23.20 uur in de Steenstraat op grondgebied Elverdinge richting Zuidschote. Opeens merkte hij een flinke rookontwikkeling op achter zijn tractor en kort daarna vlammen. Hij zette de tractor aan de kant en merkte op dat een van de banden van de aanhangwagen, volgeladen met hooi, aan het smeulen was.

De remmen daarachter bleken te branden. Gensters sprongen snel over op het hooi waardoor een grote rookontwikkeling ontstond. De landbouwer koppelde de tractor los en zette die wat verderop. Daarop werden de hulpdiensten gebeld.

De brandweer van Ieper kwam ter plaatse en er werd beslist met behulp van een Manitou om alle hooi van de aanhangwagen te nemen en op de weg te spreiden. Daar kon het brandende hooi dan manueel nageblust worden. Door de brand moest de Steenstraat tussen Elverdinge en Zuidschote wel afgesloten worden.

De brandweer had uiteindelijk tot 3 uur ’s nachts werk ter plaatse om alles te blussen. Daarna kon het hooi verwijderd worden. Tot die tijd bleef de Steenstraat afgesloten voor alle verkeer maar dat leidde niet tot verkeershinder. Bij het incident vielen geen gewonden maar de hooiwagen zelf liep flinke schade op en kan mogelijk niet hersteld worden.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten