Hitte blaast vogelnest uit schouw bij schouwbrand

Redactie KW

De brandweer van Veurne werd zaterdagochtend opgeroepen voor een vreemde schouwbrand in de Pannestraat. Bij aankomst bleek het vogelnestje dat de schouw deed verstoppen er door de hitte te zijn uitgeblazen.

De brandweer werd opgeroepen rond 8.40 uur door de bewoner van de bewoner in de Pannestraat. Die merkte op dat ogenblik een dikke zwarte rook buiten op en belde de hulpdiensten. Door die rookontwikkeling werd ook een ambulance mee gestuurd maar die bleek uiteindelijk overbodig te zijn. Bij aankomst bleek de brandweer voor een klein raadsel te staan want van rookontwikkeling was amper nog sprake. “Toen we boven het dak gingen kijken merkten we echter een zwartgeblakerd vogelnest op dat lag op een aanpalend dak”, zegt luitenant Nicolas Garmyn van de brandweer van Veurne.

“Wellicht is door de hitte en de luchtdruk het vogelnest uit de schouw geblazen. De brand en het probleem was daarmee eigenlijk zelf bijna opgelost. We deden wel nog controle en maakten de schouw extra vrij. In die schouw troffen we nog restanten aan van het vogelnest. Het was voor ons even zoeken naar de oorzaak van de schouwbrand aangezien de installatie binnen een gaskachel betrof, wat normaal geen schouwbranden veroorzaakt.” Tijdens de interventie regelde de politie het verkeer in de Pannestraat.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.