Brandweer rukt massaal uit voor hevige brand in Sint-Joris

De rookpluim is van ver te zien.© GF
De rookpluim is van ver te zien.© GF
Redactie KW

In Sint-Joris (Nieuwpoort) woedde woensdagnamiddag een zware, uitslaande brand. Een loods op een landbouwbedrijf in de Brugse Steenweg stond volledig in lichterlaaie, met als gevolg een rookpluim die tot kilometers ver te zien was.

De rookpluim was van kilometers ver te zien. De brandweer rukte meteen massaal uit toen de oproep binnen kwam. Nagenoeg alle omliggende brandweerposten kwamen met tankwagens ter plaatse. Al snel bleek dat er genoeg water voorradig was, door de aanwezigheid van de Noordvaart.

“In de loods stond heel wat materiaal en een auto. De loods is volledig verloren maar de naastgelegen loodsen en woning konden gevrijwaard worden”, zegt woordvoerder Kristof Louagie van brandweer Westhoek. “In de dakbedekking van de loods werd asbest verwerkt. Hierdoor is de asbestprocedure opgestart. De voertuigen en kledij van brandweerlui worden gedecontamineerd.”

Opvang

De milieuambtenaar van stad Nieuwpoort kwam ter plaatse om de asbestvervuiling in de buurt van de brand vast te stellen. “De bewoners kunnen omwille van de vervuiling hun woning niet meer betreden. Er wordt gezorgd voor de nodige opvang. Niemand raakte gewond bij de brand”, besluit Kristof Louagie. (Bart Boterman)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.