Hevige brand bij Noordzee Kranen, belangrijkste delen gevrijwaard: “We zijn de brandweer ontzettend dankbaar”

© (Foto BB)
© (Foto BB)
Redactie KW

In het gebouw van Noordzee Kranen in de Ankerstraat in Oostende is woensdagnacht rond 3 uur brand uitgebroken. Het vuur ontstond in een archief- en vergaderruimte. “Daar is de schade aanzienlijk, maar we zijn de brandweer ontzettend dankbaar. Onze kranen, de brandstoftanks en de rest van de loods zijn gevrijwaard gebleven”, zegt zaakvoerder Mathias Vandendaele.

Vermoedelijk lag kortsluiting aan de basis van de brand. Er lagen enkele accu’s op te laden in de ruimte. Het vuur ging gepaard met een hevige rookontwikkeling, waarop getuigen de hulpdiensten belden. Ook zaakvoerder Mathias repte zich ter plaatse. “We hielden ons hart vast. Stel dat het vuur zou overslaan op onze kranen, de brandstoftanks of de andere delen van de loods, was dat een ongelofelijke ramp geweest. De pompiers hebben zéér snel en accuraat gehandeld. Dat moet ik hen nageven. De vergaderruimte, waaronder een stuk dak, is zwaar beschadigd maar er heerst hier vooral opluchting. Ook de rookschade in de kantoren is heel beperkt gebleven”, aldus Vandendaele.

De brandweer bleef tot 7.30 uur ter plaatse met een brandwacht, om snel te kunnen ingrijpen bij heropflakkering. “Nu staat er uiteraard heel wat opkuis en verdere afhandeling op het programma, maar gelukkig komen onze activiteiten niet in het gedrang en gaan onze werken gewoon verder zoals gepland”, besluit de zaakvoerder.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.