Groot stuk berm op drie plaatsen in brand in Eggewaartskapelle

© (Foto JT)
Redactie KW

In de Knollestraat bij het binnenrijden van Eggewaartskapelle (Veurne) ontstond woensdagmiddag een ernstige bermbrand. Het vuur woedde op drie plaatsen maar de oorzaak is onduidelijk.

De brandweer van Veurne werd woensdag even voor 15 uur verwittigd van de fikse brand in de Knollestraat. Een passant had toen op meerdere plaatsen brand gezien in de berm en de graskant. “Wij rukten uit met onze bluswagen en vroegen meteen versterking van de autopomp en een tankwagen vanuit Oostduinkerke om voldoende bluswater ter plaatse te hebben”, zegt luitenant Nicolas Garmyn van post Veurne.

“Bij aankomst stelden we effectief drie brandhaarden vast. Die woedden aan de graskant waarbij de grootste te kampen kreeg met een strakke wind die dwars op de berm waaide en het vuur aanwakkerde. Aan de ene kant lag een veld met spruiten maar het vuur ging naar de andere kant waar we het geluk hadden dat er een beek met water lag. Dus het vuur werd daar gestopt. Zelf kregen we de branden relatief snel onder controle. Er is wel flink wat vegetatie zwart geblakerd. Voor ons is het niet meteen duidelijk om op te maken of er een accidentele oorzaak is, met de warmte bijvoorbeeld, dan wel een andere oorzaak.”

Ook de politie kwam langs om een pv op te stellen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.