Grafzerk verkoold na brandje op kerkhof Lauwe

© CLL
© CLL
Christophe Lefebvre

Een zwart geblakerd, verkoold kruis. Meer blijft er van een grafzerk niet over nadat dinsdagnamiddag brand uitbrak op de begraafplaats van Lauwe. De brandweer kreeg de situatie snel onder controle.

Het was een inwoner van de Larstraat die alarm sloeg, nadat hij vanop zijn terras een dikke rookpluim uit het kerkhof zag opstijgen. Hij liep zelf nog de begraafplaats op in een poging het vuur te blussen maar kwam tot de vaststelling dat de waterkraantjes waren afgesloten.

Oorzaak onbekend

De noodcentrale werd verwittigd, die eerst noteerde dat het om een afvalbrand ging. Toen de brandweer rond 16 uur ter plaatse kwam, zagen ze echter een houten kruis in lichterlaaie. Met behulp van een poederblusser kregen de spuitgasten het vuur snel onder controle en ook de schade bleef beperkt tot enkel die zerk. De omliggende graven waren gelukkig voorzien van stenen zerken, waar de vlammen geen vat op hadden.

Over de oorzaak bestaat heel wat twijfel. Gaat het om een omgevallen kaars of is er sprake van een kwajongensstreek? Buurtbewoners zagen in ieder geval niemand weglopen. De politie bekijkt de zaak.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.