Gezin moet tijdelijk elders wonen na zware keukenbrand

© BF
© BF
Redactie KW

Een Roemeens gezin uit de Wilgenstraat in Roeselare moet tijdelijk ergens anders wonen nadat een zware keukenbrand vrijdagochtend zware schade aanbracht.

Twee Roemeense tieners waren vrijdagochtend alleen thuis in de woning van een gezin dat in de Wilgenstraat woont. In de keuken was er ter hoogte van het fornuis een accidentele brand ontstaan. De twee kinderen merkten het vuur op en snelden in paniek naar buiten. Ze belden bij verschillende buren aan. Een jonge vrouw, die van thuis uit werkte, deed open en reageerde onmiddellijk door de brandweer op te bellen. Van op straat merkten de buurtbewoners een duidelijk rookontwikkeling op. De brandweer van Roeselare snelde kort daarna toe.

De brand was snel onder controle, maar de brandweer kon niet voorkomen dat de schade in de woning aanzienlijk is. Het keukengedeelte liep grote brandschade op, in de rest van de woning was er rookschade. De woning is tijdelijk onbewoonbaar. Met de twee kinderen is alles goed. Zij werden opgevangen door de buren. Door het incident was de Wilgenstraat een tijdlang afgesloten voor alle verkeer. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.