Geparkeerde auto brandt uit in Kuurne, niemand gewond

De wagen was helemaal vernield.© CLL
De wagen was helemaal vernield.© CLL
Christophe Lefebvre

Woensdag brak brand uit in een geparkeerde wagen in de Hoogstraat. Niemand raakte gewond, maar de auto is rijp voor de schroothoop.

Het voertuig, een Peugeot personenwagen, stond voor de woning van de eigenares en haar vriend geparkeerd. “Er waren in de loop van de dag al wat problemen met de knipperlichten, maar we hadden er niet echt aandacht aan besteed”, klinkt het. “Toen mijn dochter deze namiddag, rond 17.45 uur naar huis kwam, zag ze hoe de wagen aan het roken was. In een reflex liep ik naar de garage waar we een brandblustoestel hebben staan, maar toen ik terug buiten kwam zag ik al hoe er vlammen uit het dashboard kwamen.”

Tuinslang

In geen tijd greep het vuur wild om zich heen, maar de eigenaars lieten zich niet kennen. “Ik ben het vuur met de poederblusser zelf te lijf gegaan, terwijl mijn vriendin de brandweer belde”, horen we. “Toen de poederblusser leeg was, gebruikte ik de tuinslang. Het vuur sloeg dan wel niet over mijn woning, toch kon ik niet voorkomen dat de wagen compleet werd vernield.”

De toegesnelde brandweer kon in geen tijd de rest van de vlammen bedwingen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.