Geen asbest gevonden na brand in Heule, school Spes Nostra nog twee dagen dicht

foto CLEL
foto CLEL
Bram Van Renterghem
Bram Van Renterghem Chef Nieuws

Na de zware brand in het klooster van de Zusters van Liefde in Heule, kan het ruimen beginnen. Eerst werd gevreesd dat er asbest in het dak verwerkt was, maar dat blijkt niet het geval. Toch kunnen de bewoners van de Mellestraat nog niet meteen naar huis. En door de roet- en rookschade moeten de leerlingen van de aanpalende school Spes Nostra twee dagen thuisblijven.

Dinsdagmorgen woedde een zware brand in de kapel van het klooster in de Mellestraat. De kapel ging verloren, enkele brandweerlieden liepen lichte verwondingen op.

Even werd gevreesd dat er asbestdeeltjes zouden zijn vrijgekomen, maar dat blijkt niet het geval. Het gaat om een leien dak, waarin geen asbest verwerkt is. De expert heeft daarom groen licht gegeven, en het ruimen kan beginnen.

Bij het opruimen in het gebouw zelf, wordt het puin voorzichtigheidshalve wél als asbest behandeld. Een kapelletje is heel misschien wel van asbest, hoewel daar nergens in de inventaris van het gebouw sprake van is.

Spes Nostra

De bewoners van de Mellestraat kunnen wel nog niet meteen hun huis binnen want een deel van de gevel van het klooster moet nog gestut worden. Dan pas geven de autoriteiten ook dat deel van de straat vrij.

De aanpalende school Spes Nostra deelt in de brokken. Het opruimen neemt zeker twee dagen in beslag, de leerlingen van de eerste, tweede en derde graad blijven thuis. Voor hen worden digitale lessen voorzien. De leerlingen van het BUSO zouden wél naar school kunnen, maar dan op een andere locatie. (BVR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.