Garages branden volledig uit tijdens Vuurfeesten

De twee garages zijn volledig uitgebrand. © José Tyteca
Redactie KW

In de Doornstraat in Adinkerke is zaterdagavond rond 21.30 uur een zware brand uitgebroken in twee garages bij een woning. De garages zijn volledig uitgebrand en ook de woning liep rook- en waterschade op. De vlammen sloegen metershoog in de lucht en de rookontwikkeling was enorm.

Opvallend genoeg waren er in de wijk net de Vuurfeesten aan de gang. “De oorzaak van de brand is voorlopig niet duidelijk, maar de brand zou wel volledig los staan van de Vuurfeesten. Gelukkig was de brandweer ook aanwezig en kon zo relatief snel ingegrepen worden. Toch was de brand al ver gevorderd toen die werd opgemerkt”, zegt burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-B), die zelf ook ter plaatse kwam.

Grote schade

“De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg op de aanpalende woning, al zijn de garages wel volledig uitgebrand. In de woning zelf is er rook- en waterschade, maar het woongedeelte is niet structureel getroffen en blijft bewoonbaar. Er vielen gelukkig geen gewonden”, zegt de burgemeester.

Er ontstond een grote rookwolk.
Er ontstond een grote rookwolk. © N0m0laspix

Volgens Degrieck bewezen de veiligheidsmaatregelen op de Vuurfeesten hun nut. “Want er was perfecte bereikbaarheid voor de hulpdiensten. Zo is veel erger voorkomen, al is de schade uiteraard niet min”, besluit hij. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.