Garage brandt volledig uit in Ingelmunster

© PADI
Redactie KW

In de Lenteakkerstraat in Ingelmunster is rond 18.00 uur dinsdagavond een felle brand uitgebroken. De brandweerzone Midwest kwam ter plaatse. Het materiaalkot van zelfstandig bouwvakker Nico Soenens brandde volledig uit. “Op vijf minuten tijd sloegen de vlammen door het dak.”

Nico Soenens, die zelfstandig metser is, was nog maar een halfuur thuis toen er plots vlammen uit de opslagruimte naast zijn woning kwamen. “Plots viel de stroom uit in ons huis. Ik ging op straat kijken of de straatverlichting nog werkte, wat het geval was. Toen ik bijna weer binnen was, zag ik de vlammen in de weerspiegeling van het raam”, vertelt Soenens.

Toen hij de deuren opende, stonden enkele kartonnen dozen te branden. “Ik heb nog snel mijn zitmaaier uit het kot naar buiten gereden. Mijn camionette stond dichtbij, die heb ik erna bij de buren geplaatst. De brand ging ongelooflijk snel, in minder dan vijf minuten stond het houten gebouw in lichterlaaie. Ik wilde zelf beginnen blussen maar de waterpomp werkte niet door onze stroompanne.”

Felle ontploffingen

In de opslagruimte stonden enkele bidons benzine en een trilplaat, die zorgden voor verschillende zware ontploffingen tijdens de felle brand. De buren zagen de rook van ver en schrokken van de luide knallen. “We zijn vooral opgelucht dat het niet hun woning is die in brand stond, en dat er enkel matieriële schade is”, klonk het bij enkele buren uit de Lenteakkerstraat.

Een van de twee zonen was net op weg naar huis toen hij de lichten van de hulpdiensten zag. “Ik draaide onze straat in en zag verschillende brandweerwagens naast ons huis staan. Toen ik arriveerde stond de opslagruimte volledig in brand. Ik zal een nieuw materiaalkot mogen timmeren”, zei de zoon.

De oorzaak is onbekend. “Toen wij ter plaatse kwamen, was het al een uitslaande brand. Er viel niets meer te redden”, vertelt luitenant Claude Mommerency. “Er stonden gelukkig geen gevaarlijke producten binnenin. We hebben preventief extra tankwagens opgeroepen omwille van de afgelegen plaats van de brand.”

(KV/LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.