Flinke rookontwikkeling bij Stavelse Metaalbouw door machinebrand

© (Foto JH)
© (Foto JH)
Redactie KW

In het bedrijf Stavelse Metaalbouw langs de Kallestraat in Stavele bij Alveringem is woensdagmiddag een brand ontstaan in een van de werkruimtes. Een afzuigmachine is er volledig uitgebrand.

De brandweer werd rond 14.40 uur opgeroepen voor een industriebrand bij Stavelse Metaalbouw nadat de werknemers van die specifieke werkruimte de machine zagen branden. Dat ging gepaard met een fikse rookontwikkeling. De brandweerposten van Lo-Reninge en Zuid-Ijzer van brandweer Westhoek snelden ter plaatse. “Het ging om een vrij hevige brand van een afzuigmachine”, zegt brandweerkapitein Guido Snick.

“Doordat die ganse ruimte volledig onder de rook zet werden alle werknemers naar buiten geëvacueerd. Het ging om een tiental personen. De brand ontstond vermoedelijk door een vonk in de filter van de afzuiginstallatie. Die zorgt ervoor dat fijne metaal- en stofdeeltjes terecht komen in een vat. Met adembescherming werd de brand te lijf gegaan. Het vuur was vrij snel onder controle maar de machine brandde volledig uit. De schade bleef wel beperkt tot die machine zelf. Elders in het bedrijf is er geen schade maar we ventileerden wel langdurig de rook uit het gebouw. Omdat de elektriciteit in dat betreffende compartiment werd afgesloten konden de werknemers daar niet meer aan de slag. Ze konden wel het werk hervatten in een andere afdeling.”

Vermoedelijk zullen morgen de grootste opruimwerken gedaan zijn en kan de afdeling waar het gebrand heeft morgen terug openen. Bij de brand vielen geen slachtoffers. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.