Eigenaar loopt brandwonden op bij zware woningbrand

De woning is tijdelijk onbewoonbaar.© JH
De woning is tijdelijk onbewoonbaar.© JH
Redactie KW

In de Westbroekstraat in Merkem brak woensdagnacht een felle brand uit in een rijwoning dat momenteel volledig gerenoveerd wordt. De eigenaar was op dat moment aan het slapen en werd wakker door het vuur. Hij liep brandwonden op. Het pand is onbewoonbaar.

De brand werd rond 1.45 uur opgemerkt door de eigenaar van het huis. Hij lag beneden te slapen in de woonkamer achteraan het huis waarvan dat deel al gerenoveerd is. Eigenaar N. werd gewekt door de hitte.

“De man merkte het vuur in zijn slaap op en belde de hulpdiensten”, zegt brandweerkapitein Lode De Keyser van post Houthulst. “Het vuur woedde toen al vrij hevig en de bewoner ademde rook in en liep brandwonden op. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Wij bestreden de brand zowel vooraan de woning als achteraan via aanpalende gebouwen. Het vuur woedde toen al vrij hevig en na een uur was alles onder controle. Het pand is evenwel onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk en zal moeten achterhaald worden door een branddeskundige.”

Het parket werd verwittigd en de woning is momenteel verzegeld. Een mogelijke oorzaak is dat een deken te dicht bij een verwarmingsbron lag en daardoor vuur vatte.

Sfeercafé ‘t Paviljoentje

De rijwoning van N. ligt naast het bekende sfeercafé ’t Paviljoentje. Zij werden drie jaar geleden ook getroffen door een brand. Zaakvoerders Romina Cheroutre en Tom kregen van N. ’s nachts een telefoontje en waren samen met de brandweer ter plaatse.

“Bij ons is de schade gering”, zeggen ze. “De brandweer ging door ons café om achteraan te kunnen blussen bij onze buurman. Enkel onze koelcel die tegen de gemeenschappelijke tuinmuur stond is beschadigd. De buitenkant daar vatte vuur maar kon geblust worden. De koelcel werkt ook nog zodat wij gewoon konden openen.”

In het gerenoveerde huis bij de buren aan de andere kant drong er wat rook binnen. De brandweer ventileerde dat huis nog.

(JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten