Drie bewoners naar ziekenhuis door uitslaande woningbrand

Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

Maandagmorgen even voor half vier is brand uitgebroken in een rijhuis in de Koningin Astridlaan in Sint-Michiels Brugge. Het waren de bewoners zelf die de brand opmerkten en de hulpdiensten verwittigden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bij aankomst van de brandweer was de brand, die achteraan de woning in de keuken ontstond, reeds uitslaand. De brandweer had het vuur snel onder controle en kon de aanpalende huizen vrijwaren. Daar was enkel wat rookschade.

In het huis waar de brand ontstond is de schade veel groter. De keuken is compleet vernield. Het huis is dan ook onbewoonbaar. De drie mensen die in het huis aanwezig waren toen de brand uitbrak werden naar het ziekenhuis overgebracht. Zij hadden wat rook ingeademd maar raakten verder niet gewond.

Hoe de brand in de keuken is ontstaan is nog niet duidelijk, dat zal verder onderzoek moeten uitwijzen. Door de nachtelijke brand was de Koningin Astridlaan voor het autoverkeer afgesloten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.