https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dorpscafé Den Uil in Koolskamp kan weer open na zware brand in elektriciteitscabine

De cabine kon niet meer hersteld worden.© BF
De cabine kon niet meer hersteld worden.© BF
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Vandaag (donderdag) kan Den Uil in Koolskamp weer open. Gisteren bleef het café dicht omdat een brand in een elektriciteitscabine vlakbij voor wat roetschade en kuiswerk zorgde. De vierhonderd gezinnen die dinsdagavond zonder elektriciteit kwamen te zitten, kunnen ondertussen ook weer op twee oren slapen. Alle schade is hersteld.

Het was even schrikken dinsdagavond, toen de brandweer van Ardooie moest uitrukken naar Koolskamp. Daar stond ter hoogte van café Den Uil een elektriciteitscabine in lichtelaaie.

Enkele oplettende klanten op het terras van het café hadden rook uit de cabine zien komen en de brandweer verwittigd. Ondanks het snelle optreden van de brandweermannen, raakte de cabine onherstelbaar beschadigd. Meer dan vierhonderd huizen moesten het dan ook even zonder stroom stellen.

Noodcabine

Enkele medewerkers van Fluvius stelden al snel vast dat er geen herstellen aan was. Gelukkig kon een noodcabine de buurt tegen woensdagochtend weer van stroom voorzien. Net op tijd voor de cafébaas van Den Uil om aan de opkuis te beginnen. De schade aan het café bleef immers beperkt, maar er daalden wel heel wat roetdeeltjes neer op het terras.

Tegen donderdag was alles netjes opgeruimd en kon het café weer open.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.