Dieren ongedeerd nadat brand uitbreekt in berghok naast stal

De brandweer kreeg het vuur op de boerderij snel onder controle. © JH
Redactie KW

Op een boerderij langs de Kapellestraat in Zande (Koekelare) is maandag rond 11.20 uur brand ontstaan in een berghok naast een varkensstal. In het hok is er veel brandschade maar alle dieren bleven ongedeerd.

De landbouwer merkte het vuur op rond 11.20 uur toen er al schade te zien was aan het dak van het berghok. De man belde onmiddellijk de hulpdiensten waarna de politie en de brandweerposten van Leke met een officier van Nieuwpoort ter plaatse kwam.

“Het ging om een elektriciteitsbrand in een berghok of opslagruimte dat naast een varkensstal op de boerderij ligt”, zegt brandweerkapitein Richard Vandenabeele van post Nieuwpoort. “De oorzaak is onbekend maar ligt allicht bij een kortsluiting aan een stopcontact of bij iets dat nog op een elektrisch vuur stond.”

‘Geen doorslag van vuur’

“Bij onze aankomst stond de inboedel van het berghok ook in brand en was er al brandschade aan het dak. We konden het vuur evenwel snel onder controle krijgen. We deden nog controle in de aanpalende varkensstal om zeker te zijn of er geen doorslag van het vuur was en of alle dieren in orde waren.

“Er was daar geen rook te vinden en dus bleven alle varkens ongedeerd. Ook elders is er geen schade. In het berghok zelf is er toch behoorlijk wat brandschade en dat zal even werk vragen om alles terug in orde te krijgen.” Na een half uur kon de brandweer de plaats terug verlaten. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.